Landhaus Mayer

Wenen - Oostenrijk

Landhaus Mayer Oostenrijkse wijnen logo
Mayer Oostenrijkse wijnen

Video

Filosofie

geschiedenis filosofie Landhaus Mayer Wenen Oostenrijk

MAYER AM PFARRPLATZ staat centraal in de Weense cultuur door haar lange traditie in het produceren van de beste wijnen in Wenen sinds 1683. Onlangs hebben ze een partnerschap gesloten met wijnmakers uit Neder-Oostenrijk en Burgenland, die zich al generaties lang vol passie toeleggen op het verbouwen van hun wijngaarden. Het team van Mayer vinificeert de typische Oostenrijkse druivensoorten met kennis en gepaste infrastructuur. Verschillende wijnen zoals Grüner Veltliner, Riesling, Zweigelt en Zweigelt Rosé worden vervaardigd, gebotteld en getekend met het merk LANDHAUS MAYER.

Terroir

terroir Mayer Oostenrijk Wenen

De witte druivensoorten van Landhaus Mayer komen uit geselecteerde wijngaarden (met gemiddelde leeftijd van 15 jaar) in Neder-Oostenrijk. De flanken zijn naar het zuiden gericht en bevinden zich op ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De grond bestaat uit het zogenaamde "löss" en is zeer zanderig. De Zweigelt daarentegen groeit in Burgenland eveneens op zuidflanken en op een hoogte van 120 meter. De wijnstokken groeien op een bodem van klei en zand. De fluviale topografie van beide gebieden en de temperatuurverschillen tussen warme dagen en koele nachten bieden perfecte omstandigheden voor het produceren van complexe wijnen.

Wijnen

De knowhow van dit traditionele wijngoed in combinatie met de nieuwste technologieën biedt de beste voorwaarden om uitstekende wijnen te produceren aan betaalbare prijs. Bij elke stap die gezet wordt in het productieproces wordt niets aan het toeval over gelaten. De strenge selectie van de druiven op optimale rijpheid en het zorgvuldig transporteren naar Weingut Mayer in Wenen zijn hier voorbeelden van. Witte druiven worden geperst in tros en gevolgd door een gisting aan gecontroleerde temperatuur van 17 graden gedurende 10 dagen op roestvrijstaal. De Zweigelt wordt wel eerst ontrist, vervolgens geperst en hier is de gisting aan een gecontroleerde temperatuur van 26 ° C gedurende 20 dagen in stalen tanks met overpompen. De wijn rijpt verder in grote eiken vaten. 
Geniet van deze prachtige wijnen boordevol smaak.