Breedeweelde Vineyards

Breedekloof • ZUID-AFRIKA

Breedeweelde logo
Bredeweelde wijnen

Terroir

Slanghoek landscape

De Breedeweelde Wijnkelder ligt in de pittoreske Slanghoek Valley, 880m boven de zeespiegel, en is omringd door de Slanghoek Bergen, waar de wijnkelder zijn naam aan ontleent. In het district Breedekloof, omgeven door de indrukwekkende “Slanghoek” bergketen, ligt het imposante domein “Breedeweelde”. Keldermeester Pieter Carstens heeft met zijn jonge team van deskundige en talentvolle wijnmakers al vele internationale prijzen en onderscheidingen behaald. Omgeven door de majestueuze Slanghoek Mountains, waar de kelder zijn naam aan ontleent, vind je de Breedeweelde wijnkelder. De geografische ligging van de vallei , de gevarieerde bodem en het microklimaat worden weerspiegeld in het unieke karakter van de internationaal gerenommeerde wijnen.

De Zonneweelde wijnen

Breedewelde Cape en Classic

Deze topwijnen van de Zonneweelde Vineyards worden beperkt gemaakt en komen van de beste kavels in de wijngaard. De druiven worden met de hand geselecteerd en geplukt. 

Voor keldermeester Pieter Carstens en zijn team zijn de Zonneweelde wijnen een grote uitdaging en de trots van de Breedekloof vallei.
Deze beperkt geproduceerde topreeks van de Zonneweelde Vineyards komt van druiven welke groeien op de beste kavels van het domein.