Masca del Tacco logo

img desc
“Als ik terugblik, dan zie ik hardwerkende handen, mijn grootvaders verhalen, mijn vaders geheimen. Kijk ik naar vandaag dan zie ik een succesvol dynamisch en modern familiebedrijf dat in staat is om naar de toekomst te zien met respect voor traditie.”
Félice Mergè
img desc
Masca del Tacco" werd in 2010 opgericht door Armando en Felice Mergè, maar de oorsprong van de onderneming is veel ouder. "Cantina di Erchie" is in de familie sinds 1949. De verwerking van het land wordt nog steeds gerund door boeren, die dit gedurende jaren hebben gedaan, en die de druiven manueel oogsten ... en zo de liefde voor de aarde en haar vruchten doorgeven, een liefdesgeschiedenis van waarden en innovatie.
img desc
De wijngaarden verspreiden zich over 4 plekken, allen gelegen in het noorden van het schiereiland Salento (ten zuidoost van Napels en Pompei), met wijngaarden in Lazio en Puglia. Tegen Brindisi aan vindt men Masseria Paticchi vanwaar de Negroamaro, Primitivo, Cabernet Sauvignon en Fiano komen evenals nieuwkomer Susumaniello. Dit is een zeer oude druivenras die weer in ere hersteld wordt en terecht omwille van zijn sterk en complex karakter. De wijngaard van Masseria Villa Maria in Torricella (Taranto) zorgt dan weer voor de Primitivo di Manduria van voornamelijk oude stokken (minstens 50 jaar) Tot slot is er nog de wijngaard van Veglie in de provincie Lecce waar de Negroamaro koning is.
Felice wil in de wijngaarden zo weinig mogelijk veranderingen brengen. Het blijft manueel en het behoud van traditie is hier cruciaal. In de kelders staat er spitstechnologie en men zal nooit te overheersende houtlagering toepassen. De pure smaak van de wijn moet tot zijn recht kunnen komen.